Het project omvatte de omvorming van de bestaande toonzaal en loods van burobelgium tot een hedendaagse duurzame kantoorruimte. De bestaande structuren en inrichting, zones met verlaagd plafond en bevloering, bleven behouden en maakten de opdracht extra uitdagend.

Aan de hand van voorafgaande simulaties naar comfort, daglichttoetreding en energieverbruik van de schil van het gebouw werd besloten om bijkomende vensteropeningen en een volledig nieuwe gevel en dakisolatie te voorzien.

Aangezien een lage temperatuur verwarming en koeling niet kon geïntegreerd worden in de structuur diende er gezocht te worden naar een andere oplossing. Een adiabatische gekoelde luchtgroep met geïntegreerde warmtepomp bleek het meest aangewezen. Deze gebruikt water om via verdamping de lucht af te koelen naar de gewenste temperatuur. Het grootste gedeelte van het jaar kunnen we dus via freecooling het gebouw klimatiseren. Het overige beperkt piekvermogen halen we uit de geïntegreerde warmtepomp die koelwater levert aan de hoge temperatuurkoelplafonds. De ventilatie in het volledige gebouw is van het vraaggestuurde type zodanig dat er niet meer lucht dan nodig verplaatst wordt.

Net zoals de verlichting die in functie van bezetting en daglichttoetreding wordt gestuurd. De gekozen armaturen zijn allemaal voorzien van leds.

Nieuwbrief

* verplichte velden

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Meer informatie over ons privacybeleid.

Heidelberg Gardens gebruikt Mailchimp als platform voor marketing. Door op de registratieknop te klikken stemt u er mee in dat uw gegevens verzonden worden naar Mailchimp voor verwerking. Meer info