Blootvoets wandelen, we doen het veel te weinig. Nochtans is het heel erg gezond en helpt het om klachten in andere gewrichten te voorkomen. Maar voor voeten die schoenen gewend zijn, is het niet evident om die plots overboord te gooien. Q-life organiseerde daarom een Barefoot Training Workshop (7 tot 9 februari) waarin op twee levels werd getraind.

Barefoot Training Workshop bij Q-life Personal Training

Barefoot Weekend

Tijdens de Level 1-sessies werd een goede basis gevormd en leerden de deelnemers letterlijk te ‘aarden’. Hun lichaam maakte opnieuw connectie met de grond en alle spieren werden terug in balans gebracht. Het niet correct bewegen van je voeten kan immers gecompenseerd worden door belasting op andere spieren in het lichaam. Level 2 bouwde hierop verder met tips en tricks om je voeten bij elke beweging juist te plaatsen, van stappen tot springen.

Start to barefoot: 5 tips

  1. Doe thuis je schoenen uit en – als het warm genoeg is – ook je sokken. Zo krijgen je tenen ruimte en kunnen je voeten vrij bewegen.
  2. Eentje voor de dames: probeer de hakhoogte van je schoenen geleidelijk aan te verlagen. Zo hoeft je lichaam de hak niet meer te compenseren.
  3. Kies altijd voor schoenen die breed genoeg zijn. Je voeten fungeren als een soort springveer en moeten bij elke stap dus voldoende kunnen bewegen!
  4. Masseer je voeten handmatig of laat een tennisbal langs elk botje glijden. Je voeten worden soepeler en jij gaat beter bewegen!
  5. Geef je voeten en lichaam de tijd om te wennen! Je voeten moeten sterker worden en dat gebeurt niet op 1-2-3.

Wil je meer weten over Barefoot Training? Maak een afspraak bij één van de Barfefoot experts van Q-life!

Nieuwbrief

* verplichte velden

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Meer informatie over ons privacybeleid.

Heidelberg Gardens gebruikt Mailchimp als platform voor marketing. Door op de registratieknop te klikken stemt u er mee in dat uw gegevens verzonden worden naar Mailchimp voor verwerking. Meer info